in

Chifteluțe suculente, delicate și fine – Aceste bătute se prepară din doar 5 ingrediente

Chifteluțe suculente, delicate și fine – Aceste bătute se prepară din doar 5 ingrediente

Apetisante, parfumate și foarte suculente, aceste chifteluțe vor întrece aproape orice rețetă cu carne tocată!

Ingrediente necesare:

  • 500 grame carne tocată
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 100 grame smântână
  • 100 grame brânză tare
  • sare, piper după gust
  • verdeață

Cum se prepară?

Se decojește o ceapă, se spală, se usucă și se toacă cubușoare.

Se pune carnea tocată într-un vas adânc. Se adugă ceapa tocată, 1 ou, sare și piper negru măcinat, după gust. Se amestecă bine.

Se acoperă tava pentru copt cu hârtie de copt.

Din amestecul de carne se formează cercuri de dimensiuni relativ identice, care se aranează în tava pentru copt, la puțină distanță unul față de celălalt…

Se decojește a doua ceapă, se spală, se usucă și se taie inele subțiri.

Se toacă mărunt verdeața.

Se trece brânza prin răzătoare.

Fiecare chifteluță se tapetează cu o cantitate mică de smântână. Peste smântână se pun câteva inele de ceapă și un pic de verdeață tocată.

Încălziți cuptorul până la 180 de grade Celsius.

Coaceți chifteluțele timp de 15 minute, nu mai mult…

Scoateți tava din cuptor și adăugați o cantitate mică de brânză rasă peste fiecare bătută, apoi trimiteți-o înapoi în cuptor pentru încă 5-7 minute…

Chifteluțele se servesc calde – merg bine în combinație cu o salată verde sau asortată.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!

loading...

Ruladă simplă din pandișpan, cu gem – Chiar așa de simplă și de bună

Chifle de vanilie aromate, extrem de pufoase, de culoare aurie, cu crustă crocantă și moi în interior