in

Chifle de vanilie aromate, extrem de pufoase, de culoare aurie, cu crustă crocantă și moi în interior

Chifle de vanilie aromate, extrem de pufoase – Ei bine, cui nu-i plac chiflele de vanilie? Eu spre exemplu întotdeauna le-am adorat, dar până acum nu le-am gătit acasă…

O lungă perioadă de timp am cautat rețeta potrivită și în sfârșit am găsit-o!

Gustul copturilor este cel pe care mi-l amintesc din copilărie, singurul lucru pe care l-am adăugat este aroma de
vanilie… Nu pot să nu împărtășesc această minunată rețetă și cu voi…

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gramee făină
  • 2 ouă
  • 7 grame drojdie uscată
  • 40 grame zahăr
  • 5 grame sare
  • 300 ml apă caldă
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • vanilie după gust

Ingrediente pentru umplutură: ulei de măsline, zahăr

Cum se prepară?

Se trece făina prin sită. Se adaugă zahărul, vanilia, drojdie și sarea, direct peste făină. Se amestecă totul, apoi se adăugă apa caldă și un ou. Se frământă bine aluatul.

Când aluatul este aproape gata, se adăugă uleiul.

Eu am folosit ulei de floarea-soarelui. Aluatul a ieșit foarte elastic, foarte flexibil.

Puneți aluatul la frigider pentru 1-2 ore.

Tapetați suprafața de lucru cu făină.

Tăiați aluatul în 18 bucăți egale.

Se întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul, se unge cu ulei de măsline și se tapetează cu zahăr.

Se conferă chiflei forma dorită.

Aranjați chiflele pe forma pentru copt acoperită cu hârtie de copt și dați-le deoparte pentru 15-20 minute.

În acest timp, chiflele ar trebui să se dubleze în volum…

Ungeți chiflele cu un ou bătut și puneți-le la cuptor la 180 grade Celsius, timp de 20 de minute.

La final, ar trebui să obțineți chifle apetisante, de culoare aurie, cu crustă crocantă și moi în interior.

Să le savurați cu plăcere! Poftă bună!

loading...

Chifteluțe suculente, delicate și fine – Aceste bătute se prepară din doar 5 ingrediente

Mâncare orientală tradițională – simplă și delicioasă – cu umplutură de carne tocată