in

Chec rapid cu dulceață de zmeură !

Timp de preparare: 40 de minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută:  16 porții, 248 kcal/porție

Când vă treziți cu oaspeți în prag și nu aveți nimic în frigider,puteți prepara cu ușurință chec cu dulceață de zmeură.La coacere,se mărește în volum,are un gust fantastic și dulceața de zmeură poate fi înlocuită și cu cea de afine,caise sau altele la îndemână.

Ingrediente

  • 230 g cremă de brânză dulce
  • 1 pahar de zahăr
  • 115 g de unt
  • 1 pahar și 3 sferturi de făină
  • 2 ouă
  • 1/4 pahar de smântână
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 bicarbonat
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 dulceațp de zmeură
  • zahăr pudră

Untul,zahărul și crema de brânză amestecați-o cu ajutorul unui mixer până la o consistență cremoasă.Adăugați o jumătate din cantitatea de făină,ouă,smântână,extract de vanilie,praf de copt,bicarbonat și sare.Amestecați-le preț de câteva minute până la omogenizarea tuturor ingredientelor.Adăugați și făina rămasă.

Ungeți cu unt o tavă pentru copt și presurați făină.Turnați aluatul și uniformizați suprafața.Strecurați printr-o sită dulceața de zmeură pentru a înlătura sâmburii.Cu o linguriță mică repartizați-o în tavă,la distanțe egale,iar cu un cuțit decorați integral-ca în imagine.

Încălziți rola în prealabil la 180 de grade și coaceți chec-ul timp de 30 de minute.Îndată ce se va rumeni,îl puteți pudra cu zahăr.Se poate servi atât cald cât și rece.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul britanic I wash you dry.

loading...

Irezistibil de bun..căpșuni în ciocolată !

Pufoase..clătite rusești din pireu de cartofi !