in

Chec cu mere și scorțișoară, cu aluat din chefir – Aromat, aerat și foarte suculent

Chec cu mere și scorțișoară, cu aluat din chefir – Aromat, aerat și foarte suculent
Este foarte aromat, delicat și gustos. Trebuie încercat!
Ingrediente:

  • 500-550 grame făină
  • 750 grame mere
  • 140 grame unt
  • 150 grame zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 3 linguri amidon
  • 1 ou
  • 350 ml chefir
  • 15 grame praf de copt
  • sare
  • vanilie

Cum se prepară umplutura?
Tăiați merele decojite în cuburi mici, turnați peste ele sucul de lămâie proaspăt stors și amestecați bine.
Într-o tigaie, se amestecă 50 grame de unt cu merele, se adaugă 150 grame de zahăr, amidonul și scorțișoara…

Se călește timp de 7 minute, apoi, amestecând, se fierbe până când sucul eliberat se îngroașă.
Luați de pe foc și așteptați să se răcească…
Cum se prepară aluatul?
Puneți într-un bol untul topit cu oul, restul de zahăr și un vârf de sare.
Se adaugă vanilie, se toarnă chefirul și se amestecă bine. Adăugați apoi făina cernută cu praf de copt și frământați un aluat moale.
Acoperiți aluatul cu folie alimentară și puneți-l în frigider timp de 20 de minute.
Împărțim aluatul în 2 părți. Rulați o bucată într-o ruladă și tăiați în bucăți egale.
Întindeți fiecare bucățică într-o turtă și puneți umplutura în centru, lipiți marginile și dați-i turtei o formă de minge.

Tapetați o formă rotundă cu ulei. În ea, formați un strat din bilele cu umplutură, iar între bilele puneți câte o lingură de umplutură, apoi din nou așezați un strat de bile. Deasupra punem restul de umplutură.

Puneți checul la cuptor timp de 40-45 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius.
Serviți cu ceai sau cafea. Poftă bună!

Ceaiuri curative pentru bilă leneşă (dischinezie biliară)

Cea mai delicioasă prăjitură de casă cu mac – Prăjitură originală, delicată și aerată