in

Ceva neobișnuit…unt cu adaos de scorțișoară..!

Timp de preparare: 10 minute

Dificultate: pentru novice

Cantitate obținută: 3 porții, 1171 kcal/porție

Vă propun să adăugați un pic de diversitate în prepararea untului clasic,tradițional.Probabil nu ați știut că,combinând doar 3 ingrediente,veți obține o cremă delicioasă pentru brioșe sau chifle la micul dejun.

Credeți-mă că e o rețetă absolut specială.Timp de 10 minute veți obține 3 borcănașe,care vă vor ajunge pentru mai mult timp.Untul se păstrează mult timp ,dacă nu e consumat cu jind de cei mici.Apropo,e o idee minunată pentru daruri și suvenire.

Ingrediente

1 pahar de unt

1 pahar zahăr pudră

1 pahar de miere

2 lingurițe de scorțișoară măcinată

1 pas – Cel mai important în această rețetă este alegerea untului potrivit.Cu cât fracția de grăsime este mai mare,cu atât este mai bun.Cu ajutorul unui mixer veți obține o consistență cremoasă timp de 1 minut.

2 pas – Adăugați miere,scorțișoară și zahăr pudră.Mixați la o viteză mică,până la dizolvarea zahărului,apoi măriți un pic viteza.Cu o lingură,înlăturați crema de pe pereții vasului și mixați toată compoziția până la o consistență netedă

Al treilea pas,cel definitv este de a repartiza untul în borcănașe și a-l ține la frigider.După cum vedeși nu e nimic complicat,iar termenul de valabilitate este de cca 6 luni.

 

Rețeta a fost adaptată de pe The food charlatan blog.

 

 

loading...

Din cămara cu rețete…sparanghel copt cu parmezan..!

Scoici în sos de frișcă cu usturoi.. direct de pe tărâmurile meditaraniene..!