in

Cea mai ușoară și mai rapidă rețetă de tort – Este gata în 20 de minute și nu necesită coacere

Deși este o rețetă simplă, chiar foarte simplă, veți obține un dulce extrem de delicios, savuros și aromat care pur și simplu se topește în gură…

Nu-i greu de făcut și da, merită, chiar merită…

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 grame biscuiți vanilie
  • 50-70 grame zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 150 ml lapte
  • 100-150 grame de unt

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 grame smântână
  • 50 grame zahăr
  • 1 pliculeț (8 grame) zahăr vanilat
  • 80 grame ciocolată
  • 80 grame nuci
  • 80 grame halva
  • 15 grame gelatină + 50 ml de apă

Cum se prepară?

În primul rând vă sugerez să pregătiți forma în care o să aranjați acest desert. Eu am folosit o farfurie cu un diametru destul de mare, în centru căreia am plasat marginile detașabile ale unei forme pentru copt. Marginile formei de copt le-am tapetat în prealabil cu hârtie de copt, unsă cu un pic de ulei.

Pentru blat, untul folosit trebuie să fie moale, la temperatura camerei – scoateți untul din frigider din timp, înainte de a prepara rețeta…

Într-o cratiță mică, se amestecă împreună pudra de cacao, zahărul și laptele.

Se pune cratița pe foc mediu și se încălzește compoziția obținută până la dizolvarea completă a zahărului.

Amestecul obținut se lasă deoparte, pentru a se răci un pic.

Între timp, se mărunțesc bine biscuiții, cu ajutorul unui blender.

În fărâmiturile de pesmeți se adaugă siropul de lapte, zahăr și cacao și se omogenizează bine.

În amestecul obținut se adaugă untul moale și se amestecă repetat.

Compoziția obținută se transferă în forma pregătită în prealabil, se nivelează un pic cu o lingură și se pune în frigider.

Pentru cremă, într-un bol nu foarte mare, se înmoaie gelatina în apă și se lasă deoparte pentru 10-15 minute.

Într-un vas separat se toarnă smântâna (am folosit smântână de 20% grăsime) se adaugă zahărul obișnuit și cel vanilat și se amestecă.

Se toacă mărunt ciocolata, nucile și halvaua – dacă doriți puteți înlocui aceste ingrediente cu fructele uscate preferate…

Gelatina înmuiată se încălzeste în cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde, se amestecă bine și se adaugă în smântână.

Se omogenizează compoziția și se adaugă nucile, halvaua și ciocolata în cremă. Se amestecă bine.

Crema rezultată se toarnă peste blat, se nivelează și se trimite la frigider pentru minim 3 ore, dar ideal ar fi să rămână acolo pentru o noapte întreagă.

A doua zi puteți decora tortul – în acest scop, am folosit pudră de cacao și ciocolată dată prin răzătoare – După decorare, se scot atent marginile detașabile ale formei pentru copt, se feliază și se poate servi…

Să îl savurați cu drag, alături de familie și de prieteni!

Poftă bună!

loading...

Șarlotă poloneză cu cremă fiartă, fină și delicioasă – Trebuie să o încerci măcar o dată

Clătite delicate, fine, aromate și mega gustoase – Cu siguranță va fi bătaie pe ele