in

Cea mai delicioasă prăjitură de casă cu mac – Prăjitură originală, delicată și aerată

Prăjitură originală, delicată și aerată, cu umplutură de mac – este foarte ușor de preparat!

Ingrediente pentru blat:

  • 75 grame mac
  • 75 grame zahăr
  • 50 grame unt
  • 2 ouă
  • un vârf sare de lămâie
  • 1 linguriță coajă de portocală
  • 15 grame zahar vanilinat
  • jum. de linguriță praf de copt

Pentru glazură

  • 2 linguri de orice lichior (utilizați suc de portocale pentru copii)
  • 5 linguri zahăr pudră

Cum se prepară?

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, ungeți vasul de coacere cu unt sau acoperiți-l cu hârtie pentru copt.

Se separă 2 albușuri de gălbenușuri, se taie 50 g unt la temperatura camerei în bucăți mici.

Puneți 75 g de mac într-un recipient mic, turnați apă fierbinte peste și fierbeți la foc scăzut timp de 15 minute.

Într-un recipient separat, amestecați untul tăiat cu jumătate din zahăr, amestecând cu un mixer până când se omogenizeză.

Adăugați 2 gălbenușuri de ou și amestecați din nou. În compoziția obținută, adăugați macul, 1 linguriță de coajă de portocală rasă, 15 g zahar vanilinat și jum. de linguriță de praf de copt. Amestecați bine totul.

Într-un castron separat, bateți 2 albușuri ​​cu un vârf de sare de lămâie apoi încorporați amestecul de ouă și mac. Adăugați și cantitatea de zahăr rămasă și amestecați ușor, astfel încât să păstrăm compoziția pufoasă…

Amestecul finit se pune în vasul în care coaceți, răspândit uniform pe întreaga suprafață.

Dați-l la cuptor pentru 20 – 30 minute și verificați dacă blatul este gata cu o scobitoare…

În continuare, pregătim glazura.

Pentru a face acest lucru, amestecați într-un recipient adânc 2 linguri de lichior cu 5 linguri de zahăr pudră. Puteți folosi suc de portocale în loc de lichior…

Scoateți blatul finit din cuptor și așteptați să se răcească în formă… Transferați-l apoi pe o farfurie, deasupra turnați glazura pregătită și așteptați ceva timp să se înmoaie…

Asta-i tot! Poftă bună!

loading...

Chec cu mere și scorțișoară, cu aluat din chefir – Aromat, aerat și foarte suculent

Prăjitură cu miere învelită în glazură de ciocolată – Se mai numește și „Capriciul doamnelor”