in

Ce este bine să mănânci seara și ce trebuie să eviți?

Dacă în timpul zilei mai pot fi trecute cu vederea câteva scăpări, seara e bine să fii extrem de atent cu ceea ce mănânci. Lista cu alimentele permise seara este destul de restrânsă, și chiar și așa, aceste alimente trebuie mâncate ponderat și în niciun caz nu pot fi consumate în cantități exagerate.

În capul listei de alimente permise seara se află salatele. Fie că vorbim de salată verde, rucola sau spanac, acestea sunt extrem de bune pentru organism.

Pe lângă faptul că nu duc la depuneri de grăsimi mai au și alte beneficii pentru sănătate precum: numeroase substanțe nutritive, minerale și apă. De asemenea, specialiștii susțin că salata verde conține o substanță numită ”lectucarium”, care alungă insomniile și ajută la inducerea unui somn liniștit.

Supele de legume se află și ele pe lista alimentelor admise seara. Ba chiar acestea sunt extrem de recomandate pentru persoanele care vor să slăbească. Numeroase cure de slăbit au la bază acest preparat care îți permite să folosești o varietate de legume sărace în calorii, precum morcovul sau țelina.

Fructele și iaurtul sunt de asemenea recomandate la masa de seară. Pe lângă faptul că acestea conțin vitamine și calciu, sunt consistente și iți potolesc foamea. Desigur că sunt anumite fructe care trebuiesc consumate cât mai rar, precum bananele, prunele sau avocado.

Alte alimente recomandate pentru seară sunt laptele și mierea. Acestea conțin doar cca 150 de kilocalorii.

Alimentele de evitat cu orice preț, mai ales în timpul serii sunt prăjelile, cartofii, pastele, orezul și dulciurile.

loading...

Rețeta cu care nu vei da greș pentru cel mai simplu blat de Pizza – se face în doar 10 minute

7 zile și 7 pahare – cea mai puternică metodă prin care scapi de burtă