in

Cartofii grecești, un deliciu chiar și pentru zilele de post – Buni de nici nu îț i mai trebuie carne!

Daca esti in post sau doar pur si simplu vrei sa incerci o mancare cu adevarat spectaculoasa, atunci cartofii grecesti sunt perfecti pentru tine!

Ingrediente:

  • cartofi
  • usturoi
  • ceapa
  • mustar
  • ulei (de preferat de masline)
  • rozmarin

Cum se prepară?

Se curata cartofii si se pun intr-o tava, taiati cubulete. Se amesteca trei linguri de mustar cu 7-8 catei de usturoi pisat, putina apa si ulei. Amestecul se toarna peste cartofi, iar ceapa se taie in patru si se pune deasupra. Se presara rozmarin.

Daca esti in post sau doar pur si simplu vrei sa incerci o mancare cu adevarat spectaculoasa, atunci cartofii grecesti sunt perfecti pentru tine!

Ingrediente:

  • cartofi
  • usturoi
  • ceapa
  • mustar
  • ulei (de preferat de masline)
  • rozmarin

Cum se prepară?

Se curata cartofii si se pun intr-o tava, taiati cubulete. Se amesteca trei linguri de mustar cu 7-8 catei de usturoi pisat, putina apa si ulei. Amestecul se toarna peste cartofi, iar ceapa se taie in patru si se pune deasupra. Se presara rozmarin.

Vezi și… Rețetă pentru cartofi umpluți

Ingrediente:

  • 7 cartofi mari
  • 200-300 g de carne de vita grasa (sau miel)
  • o legatura de patrunjel si marar
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper rosu macinat dupa gust

Cum se prepară?

Trebuie sa alegeti cartofi mari, cu forma alungita si aproximativ de aceeasi marime.

Curatati cartofii, spalati-i bine si taiati miezul. Taiati un pic partea de jos a cartofilor, ca sa stea cartofii in pozitie verticala.

Apoi taiati capacul deasupra si taiati miezul cu un cutit. Astfel veti obtine cartofi goi pentru umplut.

Puneti cartofii intr-un bol adanc si acoperiti-i cu apa, ca sa nu-si schimbe culoarea.

Sfat: nu aruncati miezul taiat. Il puteti marunti in blender si prepara oladii din cartofi.

Taiati carnea de vita bucatele cat mai mici.

Tocati verdeata marunt.

Puneti verdeata in bolul cu carne.

Adaugati usturoiul dat prin presa, asezonati umplutura cu sare si piper rosu si amestecati bine cu mainile.

Turnati uleiul intr-un ceaun sau intr-o tigaie cu borduri inalte si adaugati apa fiarta (astfel, incat nivelul apei sa fie de 1.5-2 cm).

Umpleti cartofii cu masa de carne pana sus, acoperiti-i cu capacele de cartofi si puneti-i in ceaun.

Acoperiti ceaunul cu capac si puneti-l la foc mic.

Sfat: pentru un plus de aroma si gust puteti adauga in ceaun cativa catei de usturoi.

Inabusiti cartofii pana vor fi gata. Intepati cartofii cu un cutit, ca sa verificati daca sunt moi. De obicei, cartofii se inabusa timp de 25-30 de minute.

Asezati cartofii umpluti pe un platou, stropiti-i cu sosul obtinut si presarati-i la dorinta cu verdeata proaspata.

Sursă rețete: culinar.bzi.ro

loading...

Iată cum poți să prepari acasă Tortul „Visul vieții” – cel mai rapid și delicios tort din lume

Cheesecake cu Nutella – un gust intens și un aspect deosebit, îl vei prepara mai des