in

Care sunt cele mai sănătoase flori de cameră? Aer curat și plăcere vizuală la ghiveci

Plantele de apartament contribuie semnificativ la obtinerea si pastrarea unui aer curat in interior, prin eliminarea poluantilor si a toxinelor, dar si prin reglarea umiditatii din atmosfera. Se recomanda ca la fiecare 8 metri patrati ai casei sa existe cate o planta, la o inaltime a camerelor de 2,5 metri, ceea ce inseamna ca intr-un living obisnuit ar trebui sa existe doua – trei flori in ghiveci. Dar iata care sunt cele mai sanatoase flori de camera.

Una dintre cele mai populare si indragite plante de apartament, ficusul reuseste cu brio sa imbunatateasca calitatea aerului din casa. Frunzele mari si lucioase ale acestuia nu sunt numai estetice, ci au si proprietatea de a absorbi mai multe substante toxice periculoase care se regasesc in aerul din locuinte, emanate de mobile, covoare sau produse de curatenie, ca benzenul, tricloretilena si formaldehida.

Are adevarati fani printre iubitorii de flori de apartament, insa, pe langa aspectul deosebit, cactusul are si proprietatea de a absorbi noxe si toxine.

Purifica aerul, dar contribuie si la sporirea umiditatii in casele in care aerul este uscat, prin procesul de transpiratie.

Aceasta planta obisnuita pe langa case absoarbe nu doar substante precum benzenul, tricloretilena, toluenul sau formaldehida, dar si-a dovedit eficienta si in combaterea poluarii electromagnetice, prin absorbtia undelor provocate de aparatura electronica si electrocasnica din casa.

Este foarte utila in purificarea aerului, in special atunci cand renovati casa si folositi vopsea industriala, adezive, diluanti si alte produse industriale pentru zugravirea casei. Are rolul de a absorbi, in proportie de aproape 90%, substantele volatile si benzenul.

Atat de frumoasa si disponibila in foarte multe culori, crizantema este extrem de eficienta in curatarea aerului de noxele degajate de vopsele sau produse diverse de curatare. Este recomandat sa tineti tot timpul crizanteme in ghiveci in camera in care stati, dar acelasi efect il au si daca sunt tinute in vaza.

Sunt ca un burete pentru fumul de tigara, pe care il absorb foarte repede.

Formand o tufa frumoasa, cu flori deosebite, azaleea este renumita pentru faptul ca absoarbe amoniacul, care este degajat in aer din detergenti si produse de curatare, recomandandu-se mai ales in bucatarie.

Surse: copilul.ro, sfatulmedicului.ro

loading...

Cum salvezi o orhidee ofilită? Iată cel mai simplu și mai eficient truc

Creșterea lavandei în ghiveci – Decor exotic și nu numai