in

Caise în suc propriu !

Caisele în suc propriu sunt un adevărat răsfăț în timpul iernii.Se potrivesc pentru consum individual,dar și pentru umpluturi sau deserturi.Înainte le procuram din comerț,însă din momentul în care am descoperit această rețetă,am început să le pregătesc desinstătător.Cel mai comod e să folosiți borcănașe cu capacitatea de 0,5 l.Turtele dulci cu umplutură de caise în suc prorpiu se primesc absolut delicioase!

Ingrediente

  • 1,5 kg caise
  • 1 pahar de miere
  • 2,5 pahare de apă

Spălați caisele și lăsați-le să se usuce pe un prosop.Pentru conserve se potrivesc fructele tari,dar coapte.Cele moi își vor pierde forma la fierbere.La pregătirea siropului amestecați într-o cratiță mierea și apă.După primul clocot,stingeți focul și continuați să amestecați până la dizolvarea completă a mierii.

Luați un mic cuțit și tăiați caisele în jumătăți ca în imagine.Puneți-le în borcănașe și turnați deasupra siropul ,lăsând 2 cm până la vârful borcănașelor.Într-un ceaun mai mare,la fundul căruia vom lăsa un prosop,sau tocător din lemn,amplasăm borcănașele acoperite de capace la flacără mare,pânp la primul clocot.Micșorăm un pic flacăra și mai fierbem 10 minute.Închideți ermetic capacele și întorceți borcănașele cu fundul în sus.Lăsați-le să se răcească iar apoi păstrați-le la loc răcoros.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Simple bites.

loading...

Bulion de găină..indispensabil pentru gospodine..!

Irezistibil de bun..căpșuni în ciocolată !