in

Bulion de găină..indispensabil pentru gospodine..!

Timp de preparare: 3h
Dificultate: pentru novice
Cantitate obținută:  3 litri , 1240 kcal/porție
Rețeta bulionului de găină stă la originea mai multor mâncăruri,astfel e foarte important să cunoașteți a-l pregăti.Poate fi gătit în avans,și apoi congelat.Mai multe sosuri,paste,risotto și altele au în componența sa 1-2 pahare de bulion.Se prepară relativ ușor,nu aveți decât să adăugați ingredientele în cratiță și să înlăturați spuma.
Ingrediente

  • 1 găină
  • 2 cepe
  • 2 rădăcini verzi de țelină
  • 2 morcovi
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de sare

Spălați găina,înlăturați ce este de prisos și puneți-o într-o cratiță cu capacitatea de 5 litri.În loc de o găină întreagă,puteți lua pulpe și aripi,important să fie prezentă și masa osoasă.Adăugați și legumele taiate în bucăți mai mare,adăugați sare și lăsați-o să fiarbă.Dacă doriți să pregătiți o ciorbă,mai adăugați si frunze de dafin,piper negru.

La foc mare,după primul clocot se va forma spuma,pe care o vom înlătura cu o lingură,pentru a obține în final un bulion limpede.

Micșorați flacăra și fierbeți timp de 2-3 h.La sfârșit culoarea acestuia va fi ușor galbenă,ca în poza de mai jos.Înlăturați legumele,iar carnea o puteți folosi pentru pregătirea unei salate.

Conținutul  strecurați-l printr-o sită,sau bumbac subțire,ca în imaginea de mai jos.Îl puteți păstra în congelator pt cca 3 luni.

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Simply home cooked.

Fondue cu lavă din ciocolată..un gust fantastic !

Caise în suc propriu !