in

Bea suc de pătrunjel zilnic, timp de 3 săptămâni, și poți să scapi de grăsimea de pe abdomen

Beți câte un pahar cu suc de pătrunjel în fiecare zi, timp de 3 săptămâni, iar grăsimile din organism vor fi arse mult mai rapid. Mai mult, chiar și hepatita poate fi ameliorată dacă veți bea zilnic un pahar de suc de pătrunjel.
Incarcat cu multiple vitamine si minerale esentiale pentru organism (A, B, C, K, fier, potasiu), patrunjelul este o planta cu efect puternic in eliminarea excesului ponderal din greutate.
Efectele pe care patrunjelul le are in organism si care ajuta la slabit sunt: are efect detoxifiant (este diuretic si elimina toxinele); reduce pofta de mancare si combate senzatia de foame; combate retentia apei in organism; combate efectul de balonare; mentine echilibrul zaharului in sange si combate astfel fluctuatiile in greutate.
De asemenea, sucul de patrunjel crud are proprietati care ajuta la functionarea naturala a tiroidei si glandelor suprarenale dar este si excelent pentru bolile sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic.
Amestecand sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice. Pentru a se prepara suc de patrunjel se pun frunzele in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se preseaza compozitia pana devine o pasta ce se poate bea ca atare sau filtrate.
Este recomandat ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de masa principala.
Numele latin al pătrunjelului este Petroselinum crispum și vine din limba greacă, unde „petros” înseamnă „piatră”, iar „selinon”, țelină. Așadar, grecii antici considerau pătrunjelul un fel de… țelină de stâncă, pe care o foloseau atât ca aliment, cât și ca plantă medicinală.
Cu frunzele sale erau decorate și aromatizate mâncărurile, dar erau și încoronați învingătorii în întrecerile sportive sau erau tratate mușcăturile de șarpe ori de scorpion. Planta provine de pe malurile Mării Mediterane și a ajuns pe actualul teritoriu al României cu cel puțin 2000 de ani în urmă.
În prezent, pătrunjelul este cel mai folosit zarzavat în bucătăria tradițională românească, iar până nu demult, era un remediu redutabil în medicina noastră populară. Cu el erau oblojite rănile în pericol de a se infecta, erau frecate gingiile slăbite, erau făcute fierturi contra bolilor de ficat sau de intestin, ori era folosit pentru diferite „deochiuri” sau „făcături”.
Cum preparăm și cum administrăm frunzele de pătrunjel
Așa cum vom vedea, acest zarzavat este o adevărată colecție de vitamine, minerale și alte principii active cu efecte terapeutice foarte intense. Totuși, simplul consum ocazional de pătrunjel, ca zarzavat, nu pare a avea rezultate terapeutice. De ce?
Deoarece dozele de pătrunjel pe care le consumăm sunt insuficiente pe de o parte, iar pe de altă parte, pentru că prepararea termică a acestei plante inactivează multe din substanțele active terapeutic. Din aceste motive, este necesar să acordăm o foarte mare importanță metodelor de preparare care urmează.

Sucul

Pentru a obține sucul de pătrunjel verde, se mixează o mână de frunze proaspete la care s-au adpugat patru linguri de apă, după care se lasă jumătate de oră să macereze și se filtrează. Licoarea obținută este bine să se consume imediat sau să fie păstrată la frigider, dar nu mai mult de 4 ore.
Sucul proaspăt astfel obținut este un remediu puternic și, ca atare, nu se administrează singur, ci diluat în puțin suc de rădăcina de morcov. De regulă, se iau de 3 ori pe zi câte 4-6 linguri (câte 20-30 ml) de suc de frunze de pătrunjel, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov.

Salată

În medicina arabă, pătrunjelul verde, tăiat fin, amestecat cu suc de lămâie și puțină ceapă (eventual și câteva felii de roșii) este folosit ca salată, numită „tabbuli”, care este folosită adesea pentru mărirea puterii de digestie și pentru evitarea eventualelor deranjamente gastro-intestinale. Iată una dintre rețetele de „tabbuli” frecvent folosite: se mărunțesc 2-4 legături de pătrunjel proaspăt, se adaugă puțin ulei de măsline și zeama de la un sfert de lămâie.
Se mai poate pune un cățel de usturoi, semințe de dovleac tocate mărunt ori susan. Salata se consumă zilnic, timp de 14-60 de zile, sub formă de cură, care este tonică și revigorantă, contribuind la fortificarea sistemului imunitar.
Vinul de pătrunjel
Pentru tratamentul problemelor digestive și de apetit, ca adjuvant contra insuficienței cardiace și a bolilor de inimă, se recomandă vinul de pătrunjel: 20 de tulpini proaspete cu tot cu frunze se mărunțesc și se pun într-un litru de vin, la care se adaugă 2 linguri de oțet.
Se lasă să macereze vreme de 7 zile, după care se adaugă 300 grame miere de albine. Se agită până se topește mierea, apoi se strecoară și se pune în sticle. Se bea câte un păhărel înainte de masă.

Așa îți cureți și îți regenerezi ficatul în 3 zile fără să iei pastile, e ca și cum ai unul nou – ce trebuie să faci cu o țelină?

Această dietă cu ouă este șocantă – poți slăbi chiar și 15 kilograme în 15 zile