in

Ardei gras întreg la borcan – o conservă pentru iarnă ce nu trebuie să vă lipsească

O rețetă excelentă de ardei bogați în vitamine, delicioși și aromați, pentru a vă putea bucura de ardei umpluți chiar și pe timp de iarnă.

  • 1,5 kg de ardei gras dulce;
  • 2 l de apă;
  • 1-2 lingură de sare;
  • 1-2 linguri de zahăr;
  • 3 linguri de oțet 9%;
  • 3-5 boabe de piper negru;
  • 3-5 boabe de ienibahar;
  • 2-3 foi de dafin.

Cum se prepară?

1. Spălați ardeii, apoi îndepărtați cotoarele cu semințe.

2. Așezați ardeii în borcane, turnați apa clocotită, puneți capacele și îi lăsați pentru 15 minute.

3. Pregătiți marinada. Turnați apa în cratiță, apoi adăugați sare, zahăr, oțet, foi de dafin, piper negru și ienibahar. Aduceți marinada până la punctul de fierbere.

4. Scurgeți apa din borcane, turnați marinada peste ardei, înfiletați borcanele și înveliți-le, până se răcesc complet.

E foarte comod iarna să scoateți ardeii și să-i umpleți cu ingredientele preferate.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă rețetă: retete-usoare.info

loading...

Ciorbă de burtă, rețetă pentru începători

Budincă cu brânză dulce de vaci și stafide (fără făină și griș) – un desert hipocaloric, dedicat celor care au grijă de siluetă