in

Apetisant..Brioșe cu afine!

Timp de preparare: 3h
Dificultate: pentru novice
Cantitate obținută:  12 porții, 258 kcal/porție
O rețetă de sezon este cea a brioșelor cu afine.Aluatul e pe bază de drojdii,prepararea căruia este mai anevoioasă,insă rezultatul vă va surprinde plăcut.În final,e o combinație reușită de aluat dulce și afine coapte,pentru amatorii de pomușoare.Ai casei le-au devorat preț de câteva minute..dacă v-au rămas afine în urma preparării dulceții,vă recomand din toată inima să preparați aceste brioșe.
Ingrediente

  • 2 pahare și un sfert de făină
  • 1 pahar de zahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 linguriță și jumătate de drojdie uscată
  • 1/4 unt topit
  • 2 pahare de afine

Turnați laptele cald,drojdiile,2 linguri de zahăr și două linguri de făină într-o cană nu prea mare.Laptele trebuie să fie un pic mai cald decât temperatura camerei.Amestecați bine,înveliți cu o peliculă și lăsați-o la o parte,pentru a forma spuma (10-15 minute).

Într-un bol mare,turnați 2 pahare de făină,1/3 pahar de zahăr,2 ouă,un vârf de sare,o linguriță extract de vanilie și amestecul din cană.Mixați cu un tel electric,iar mai apoi adăugați untul topit.Amestecați preț de câteva minute și acoperiți bolul cu un prosop pentru câteva ore pentru ca aluatul să crească în volum.

Spălați afinele și lăsați-le să se usuce,iar apoi amestecați-le într-un pahar cu 1/3 ceașcă de zahăr și 2 linguri de făină.Dacă afinele sunt prea acrișoare,mai puteți adăuga zahăr,iar dacă sunt prea dulci-diminua cantitatea.

Adăugați aluatului o mică cantitate de făină și amestecați-l cu telul unui blender.Rezultatul trebuie să fie moale și elastic.Procedura mi-a luat 5 minute.Așezați-l pe o suprafață presurată cu făină și frământați-l de câteva ore.Întindeți o fâșie cu grosimea de 0,5 cm și tăiați bucăți pătrate cu latura de 5-7 cm,cca 12 fâșii.

În interiorul fiecărei brioșe adăugați o lingură de afine și împreunați marginile.La sfârșit obțineți sfere micuțe.Așezați-le pe o tavă tapițată cu hârtie pentru copt și lăsați-le să crească pentru 20 de minute.Adăugați zahăr pudră și spuma unui gălbenuș de ou.

Coceți-le în rola încinsă la 180 de grade timp de 20 de minute,până la culoarea potrivită.Lăsați-le un pic să se răcească și serviți-le cu plăcere alături de cei dragi!

Rețeta a fost adaptată de pe blogul Ania’s kitchen.

De pe meleagurile Italiei…Raviolli cu spanac și ricotta

Un deliciu…tort cu umplutura de zmeura si mascarpone..!