in

Anghinarea face minuni pentru ficatul greu, încercat de abuzurile alimentare

Ficatul, marele ‘’erou’’ al tuturor abuzurilor alimentare, filtrează cât îi stă în putere toxinele pe care le înghițim. Mai ales amatorii de fripturi, maioneze, sarmale și sosuri, de băuturi alcoolice, fie ele și ‘’naturale’’, sunt sfătuiți să adopte un regim (cu o durată de minimum 7 zile) de dezintoxicare hepatică.
Însă, înainte de toate, ficatul are nevoie de un interval de odihnă, în care să nu se consume deloc produse din carne, prăjeli și grăsimi.
Se poate ‘’abuza’’, în schimb, de ciorbele cu multă verdeață, de mâncărurile de leguminoase (linte, soia, năut, fasole), bogate în proteine vegetale, de legumele și fructele proaspete.
Cele din urmă sunt recomandate mai ales în cura pentru drenarea ficatului – sucurile obținute casnic din morcov și pătrunjel sunt extrem de eficiente, la fel ca și salata verde, consumată în cantități mari.
Dintre fructe, îndeosebi grapefruitul, lămâia și merele sunt prietenii ficatului, având efecte excepționale atunci când sunt mâncate cu un sfert de oră înainte de fiecare masă.
Anghinarea, un puternic detoxifiant al ficatului
Iarba de anghinare (Cynara scolymus), care se găsește în toate magazinele și farmaciile naturiste, este unul dintre cele mai celebre și eficiente remedii pentru ficat.
Aceasta contibuie la funcţionarea normală a sistemului hepato-biliar, prin:

  • stimularea producerii şi eliminării de bilă;
  • protejarea celulelor hepatice;
  • detoxifierea ficatului.

Alimentele şi medicamentele absorbite din tubul digestiv sunt metabolizate în ficat.
Atunci când este bolnav, ficatul suferă leziuni de pe urma produşilor de metabolizare ai acestora. Refacerea acestor leziuni este posibilă folosind preparate din frunze de anghinare.
Cura cu pulbere de anghinare, pentru ficat
Iarba de anghinare se macină foarte fin, cu râşniţa electrică de cafea, după care se cerne printr-o sită fină.
Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 30 de zile.
Se ia câte 1 linguriță rasă, de 2-4 ori pe zi. Pulberea se ține cât mai mult timp sub limbă – gustul foarte amar poate da mici frisoane, însă, în acest fel, putem beneficia la maximum de efectele sale dezintoxicante.
Se administrează pe stomacul gol, la orele 7, 13, 19 şi 22. Această dezintoxicare hepatică durează minimum 7 zile.
Precauţii, contraindicaţii
Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil pot experimenta pentru perioade foarte scurte de timp o amplificare a flatulenţei, care va dispărea, însă, în câteva zile.
Datorită efectului său colecistochinetic, anghinarea este contraindicată în cazul blocajului biliar, unde administrarea plantei poate agrava simptomele.
Sursă: TopRemediiNaturiste.ro

Suc pentru eliminarea toxinelor – Un pahar pe zi din acest suc elimină orice toxine din corp

Ceai detoxifiant pentru dimineață – alcalinizează corpul, curăță organele și arde grăsimile