in

Aluatul perfect pentru pandișpan – Rețetă de pandișpan simplă, pas cu pas, pentru începători

Aluatul perfect pentru pandișpan – Rețetă de pandișpan simplă, pas cu pas, pentru începători – Vă propun să încercați o rețetă de aluat care se pregătește foarte ușor, iar ingredientele sunt printre cele mai simple.

Rezultatul este unul… fenomenal!

Ingrediente:

  • 80 grame făină;
  • 4 ouă;
  • 65 ml lapte;
  • 50 ml ulei de floarea soarelui;
  • puțină sare;
  • 60 grame zahăr

Cum se prepară?

  1. Se împarte zahărul în 2 vase diferite – 10 grame într-un bol și 50 grame în altul.
  2. Se separă foarte atent gălbenușurile de albușuri.
  3. Într-un bol batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer, adăugăm puțină sare și 10 grame de zahăr. Se bate amestecul până când acesta devine aerat, se dublează în volum și devine mai deschis la culoare.
  4. În timp ce amestecați, adăugați treptat uleiul de floarea soarelui. Apoi, puțin câte puțin, în mai multe etape, turnați laptele și bateți bine cu mixerul. Adăugați treptat și făina cernută printr-o sită.
  5. Amestecați până când obțineți un aluat omogen, fără cococloașe, nu foarte gros.
  6. În alt vas adânc și curat, începem să batem albușurile câteva minute. Adăugăm puțin câte puțin cele 50 de grame de zahăr și amestecăm bine folosind un mixer…
  7. Compoziția de gălbenuș cu lapte se adaugă treptat în albușurile bătute cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de jos în sus.
  8. Forma în care vom coace o vom acoperi cu hârtie de copt.
  9. Turnăm aluatul obținut în formă.
  10. Încălziți cuptorul până la 170-180 grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20 de minute, verificând periodic cu ajutorul unei scobitori.
  11. Lăsați pandișpanul să se răcească puțin. Acoperiți-l cu hârtie de copt sau cu un prosop curat, întoarceți-l, scoateți hârtia pe care s-a copt. Răsuciți pandișpanul într-o ruladă.
  12. Așteptați să se răcească. După ce se răcește complet, poate fi umplut cu umplutura dumnevoastră preferată.

Poftă bună!

loading...

Mâncare orientală tradițională – simplă și delicioasă – cu umplutură de carne tocată

Ruladă aromată din aluat de pandișpan – o rețetă de mare succes la mine în casă