in

Ai nevoie de doar 4 ingrediente pentru aceste napolitane cu alune și ciocolată – Aș mânca fără să mă mai opresc…

Ingrediente pentru napolitane cu alune și ciocolată

  • un pachet foi napolitane
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 ml frișcă lichidă
  • 200 g alune de pădure

Cum se prepară?

  1. Ciocolata se rupe bucăți și se pune într-un castron. Se toarnă peste ea frișca clocotită și se amestecă până la dizolvare. Se adaugă alunele mărunțite și se amestecă. Se lasă să se răcească.
  2. Într-o tavă, se așază un strat de foi de napolitană, apoi crema și se acoperă cu un alt strat de foi de napolitană. Se acoperă totul cu un șervet curat, se pun greutăți deasupra și se lasă până a doua zi, când se taie.

Rețetă Surpriză – Cozonac Tradițional

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 300 g zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 8 gălbenușuri
  • 200 ml ulei
  • 125 g unt
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 500 ml lapte
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • coaja și zeama de la o lămâie

Pentru umplutură

  • 300 g nuca macinată
  • 3 albușuri
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • o lingură zahăr

Pentru copt: 2 ouă

1. Pentru aluat, drojdia se diluează în puțin lapte călduț și se lasă 10 minute deoparte.Se iau 4-5 linguri de făină și această făină se opărește cu 100 ml lapte fierbinte și se amestecă totul până când aluatul devine ca o pastă.

2. Făina rămasă se pune într-un lighean, se face o gaură la mijloc și în gaura formată se adaugă toate ingredientele în afară de lapte și de ulei(uleiul se folosește pentru a unge mâinile în timpul frământării.

Se pune și aluatul pastă obținut mai devreme dar și maiaua. Laptele se adaugă treptat.

3. Se frământă aluatul minim 15 minute și apoi se lasă la dospit, acoperit cu un prosop curat undeva la căldură. Se lasă să crească 2-3 ore.

4. După ce a crescut aluatul, aceasta se împarte în 3 bucăți, pentru 3 cozonaci.

5. Pentru umplutură, se bat albușurile. Nuca se amestecă cu zahărul,
stafidele și cacaua. Apoi se încorporează ușor cu albușurile și pasta rezultată se repartizează deasupra celor trei bucaăți de aluat întinse. Se rulează și se pun în tăvi. Se mai lasă 30 de minute la crescut, se ung cu ouă bătute și se coc 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

Rețetă Surpriză și deosebită cu carne de pui

Piept de pui umplut - suntem siguri că o să vă placă

Ingrediente

  • 4 felii piept de pui
  • 200 g fasole păstăi
  • un ardei gras
  • 4 felii bacon
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei

Pentru servit

  • smântână
  • muștar
  • mărar

Cum se prepară?

1. Ardeiul tăiat fâșii pe lung și fasolea se pun în tigaie cu o lingură de ulei, sare și piper. Se lasă 5 minute, cât să se înmoaie și apoi se transferă pe cele patru felii piept de pui.

2. Se rulează, se acoperă cu bacon și se prind cu scobitori. Se adaugă restul de ulei în tigaie și se rumenesc rapid.

3. Pieptul de pui se transferă apoi într-un vas de cuptor, se pune uleiul din tigaie, se adaugă vin și se lasă la cuptor 20 de minute. Se aduc la masă cu sos din smântână, muștar și mărar.

loading...

Cum scazi în greutate în funcție de grupa sanguină? Respectă aceste reguli simple

Curăță colonul și spune adio constipației cu numai 2 ingrediente naturale! Elimină toxinele din organism și facilitează digestia cu această rețetă simplă!

Curăță colonul și spune adio constipației cu numai 2 ingrediente naturale