in

3 rețete simple de salate pentru o siluetă de invidiat – Fiți supli și fericiți

100 g de salată conțin 36 kcal și raportul Proteine/Lipide/Glucide — 1/0/6.

Ingrediente:

  • un măr;
  • 100 g de porumb conservat;
  • jumătate de varză mică;
  • suc de lămâie — după gust;
  • sare — după gust;
  • piper negru măcinat — după gust.

Cum se prepară?

1. Transferați porumbul din conservă într-o strecurătoare și așteptați până se va scurge tot lichidul de pe boabele lui.

2. Curățați mărul de coajă și cotor, după care tăiați-l foarte mărunt sau dați-l prin răzătoare.

3. Tăiați varza fideluță.

4. Amestecați porumbul, mărul și varza într-un bol mic.

5. Adăugați sucul de lămâie, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați.

6. Transferați salata în salatieră și serviți-o.

100 g de salată conțin 83 kcal și raportul Proteine/Lipide/Glucide — 15/1/3.

Ingrediente:

  • 280 g de piept de pui (fiert sau afumat);
  • un castravete;
  • o roșie;
  • un ardei gras;
  • 2-3 linguri de porumb conservat;
  • o lingură de iaurt natural;
  • sare, piper negru măcinat — după gust;
  • mărar — după gust.

Cum se prepară?

1. Tăiați castravetele în fâșii subțiri și puneți-l în salatieră.

2. Desfaceți carnea fiartă în fascicule (sau tăiați-o în fâșii pe cea afumată) și adăugați-o în vasul cu castraveții.

3. Tăiați celelalte legume în bucățele. Adăugați porumbul și mărarul mărunțit.

4. Asezonați salata cu sare și piper negru măcinat. Adăugați iaurtul. Amestecați.

100 g de salată conțin 63 kcal și raportul Proteine/Lipide/Glucide — 2/4/5.

Ingrediente:

  • 500 g de broccoli;
  • 150 g de măsline;
  • un ardei gras;
  • 2 linguri de oțet de vin;
  • 20 ml de ulei de măsline;
  • sare — după gust.

Pregătiți marinada

  1. Spălați căpățâna de broccoli și divizați-o în buchețele. Puneți-le în apă clocotindă și fierbeți-le timp de 3 minute. Apoi luați-le de pe foc și transferați-le într-o strecurătoare. Clătiți-le cu apă rece.
  2. Combinați buchețelele fierte de broccoli cu ardeiul mărunțit și măslinele tăiate în jumătăți. Sărați-le după gust.
  3. Amestecați uleiul de măsline cu oțetul. Folosiți-le în calitate de dressing.
  4. Înainte de servire, lăsați salata să se pătrundă timp de 5 minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Sursă rețete: rețete-usoare.info

loading...

Julienul de ciuperci, uneori poate fi servit cu tot cu vas… Irezistibil!

Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval – o rețetă extrem de bună