in , , , ,

Supă din broccoli și brânză cheddar – un deliciu pentru amatorii de supe creme!

Vă propun o rețetă care combină perfect cheddarul ras, broccoliul și aroma delicată de nucșoară.

Supa este și mai delicioasă dacă o serviți cu crutoane cu brânză.

Timp de preparare: 60 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 4 porții, 744 kcal/porție

Ingrediente

  • 5 linguri de unt
  • 1 ceapă
  • Un sfert de pahar de făină
  • 2 pahare de smântână
  • 2 pahare de supă de pui
  • 2 pahare de broccoli
  • 1 morcov
  • Un sfert de linguriță de nucșoară măcinată
  • 230 de grame de brânză cheddar
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?

Într-o cratiță la foc mediu se topește untul și se prăjește ceapa mărunțită fin până la un maro-auriu, timp de aproximativ 5-6 minute.

Se presară uniform cu făină și se mai prăjește, amestecând, încă 5-6 minute.
Adăugați smântâna și supa de pui. Amestecați și continuați să gătiți cam 20 de minute.

Reduceți focul la minimum și adăugați broccoliul și morcovul tăiate cubulețe mici.
Gătiți la foc mic amestecând periodic timp de aproximativ 25 de minute.

Stingeți focul, lăsați să se răcească un pic, apoi omogenizați compoziția cu ajutorul unui blender. Dacă vreți, puteți lăsa unele bucățele de legume întregi.

Adăugați nucșoară, brânză rasă, sare și piper după gust. Când se servește, se presară deasupra cu un pic de nucșoară măcinată și piper.

Poftă mare!

Sursa: Self proclaimed foodie

loading...

Prăjitură cu lămâie și lime

Cartofi noi în sos de ciuperci