in , ,

Supă de bere cu cheddar și șuncă

Vă sugerez să încercați să gătiți o rețetă de supă de bere delicioasă, cu o aromă bogată de slănină și brânză, perfectă pentru o zi friguroasă de iarnă.

Timp de preparare: 75 de minute
Dificultate: Rețeta poate fi pregătită și de începători
Cantitatea obținută: 6 porții, 660 kcal/porție

Ingrediente

  • 200 de grame de bacon
  • 2 crenguțe de țelină
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de făină
  • 1 pahar și jumătate de bere blondă
  • 3 pahare de supă de pui
  • 1 pahar de frișcă
  • 350 de grame de brânză cheddar
  • Sare
  • Piper negru măcinat

Cum se prepară?

Încălziți o tavă cu fundul gros la foc mediu. Tăiați baconul în bucățele mici și prăjiți-l până la un maro-auriu. Transferați-l pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

În cratiță lăsați aproximativ 2 linguri de grăsime din slănina prăjită și scurgeți restul.
Ceapa si țelina se taie în cuburi mici, iar usturoiul se pisează.

Se prăjesc ceapa și țelina până devin moi, aproximativ 5-7 minute, apoi se adaugă usturoiul și se prăjește încă 1-2 minute.

Adăugați untul, topiți-l, apoi adăugați făina și amestecați totul.
Se încălzește amestecul timp de câteva minute, apoi se adaugă berea și supa de pui.

După ce începe să fiarbă, reduceți focul și gătiți încă 15 minute.

Se reduce focul la minimum, se adaugă smântână și brânză la supă și se gătește până când se topește brânza.

Se adăugă feliile de slănină și se servește fierbinte.

Sursa: Self proclaimed foodie

loading...

Quesadilla cu carne de pui și avocado

Prăjitură cu lămâie și lime