in

Iată așa se face pandișpanul adevărat – În sfârșit, am găsit rețeta perfectă!

Vă prezentăm o rețetă de pandișpan delicios. Acesta se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Obțineți o prăjitură fină, moale și aerată, ce se combină perfect cu orice cremă preferată.

Înveliți pandișpanul în hârtie și acesta va fi la fel de moale și pufos timp de o săptămână.

Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă uimitoare.

Ingrediente

  • 1 pahar de făină
  • 5 ouă
  • 1 albuș
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 priză de sare
  • 140 ml de apă minerală carbogazoasă
  • 1/4 linguriță sare de lămâie
  • 90 ml ulei

Cum se prepară?

  • Despărțiți albușurile de gălbenușuri.
  • Amestecați făina cu praful de copt, sarea și 150 g de zahăr.
  • Faceți o adâncitură în făină și turnați în spațiul format gălbenușurile, apoi apa. Amestecați.
  • Adăugați uleiul. Amestecați cu o lingură, apoi folosiți un mixer la viteză medie. Obțineți o masă omogenă.
  • Bateți 6 albușuri, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.
  • Treptat, adăugați sarea de lămâie și amestecați.
  • Adăugați zahărul rămas și iarăși amestecați, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.
  • Treptat, adăugați spuma de albușuri în aluat și amestecați folosind o spatulă.
  • Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°C.
  • Tapetați o formă de copt cu hârtie și turnați în aceasta aluatul.
  • Coaceți pandișpanul timp de 45 de minute.
  • Poftă bună alături de cei dragi!

    loading...

    Prăjitură cu brânză și afine – un desert minunat, fin, aerat și aromat

    Cartofi cu usturoi și pesmeți la cuptor – cea mai simplă și gustoasă mâncare de post