in

Este un bun somnifer, albește dinții, previne ridurile, frăgezește carnea și noi o aruncăm, fără să bănuim cât e de utilă

Ca să consumi cojile de banane trebuie să le speli foarte bine, de preferat într-un castron în care ai pus puțin oțet. Apoi poți să folosești bananele cu coajă cu tot pentru a le pune pe grătar, a le fierbe sau a le coace, acest lucru favorizând înmuierea cojilor pentru a le face mai ușor de mestecat și de digerat.
Ele se pot consuma și în stare crudă dacă adaugi bananele întregi în blender pentru a prepara un smoothie delicios.
Iată câteva întrebuințări ale cojilor de banane care te vor uimi și te vor determina să te gândești de două ori înainte de a le mai arunca. Ele se pot mânca, însă mai au și alte întrebuințări inedite:

Ceaiul din coji de banane este un bun somnifer

Într-un litru de apă fiartă se pune o banană sau cojile a două banane pe care le lăsăm să fiarbă timp de 10 minute. Ceaiul obținut se bea seara, deoarece are efecte relaxante și te va ajuta să ai un somn odihnitor.

Cojile de banane albesc dinții

Datorită conținutului ridicat de potasiu, cojile de banane au un efect de albire asupra danturii. Folosește partea interioară a cojii pentru a masa dinții și lasă apoi să acționeze timp de zece minute, înainte de a-i spăla în mod obișnuit cu periuță și pastă.

Cojile de banane și acneea

Dacă ai probleme cu acneea, se pare că tot partea din interiorul cojii te ajută să usuci coșurile. Se recomandă să masezi zona afectată de acnee cu această parte, lăsând să acționeze câteva minute înainte de a spăla tenul cu apă călduță.

Cojile de banane și ridurile

Folosește interiorul cojii de banană pentru a masa zonele cu riduri, deoarece antioxidanții și vitamina C care se regăsesc în banane au un rol benefic asupra îmbătrânirii premature. Acestea stimulează producția de colagen și îmbunătățesc circulația sanguină la nivelul zonelor respective.

Coji de banane în loc de cremă pentru pantofi

Se pare că interiorul cojii de banană poate să fie o alternativă foarte bună pentru a lustrui pantofii din piele.
Trebuie să masezi pantofii cu această parte a cojii, după care să-i ștergi bine cu o cârpă moale.

Cojile de banane frăgezesc carnea

Înainte de a pune carnea la cuptor, apelează la un truc pentru a te asigura că vei obține o friptură suculentă și fragedă. Adaugă în tavă o banană întreagă sau doar coaja ei, alături de carne și celelalte ingrediente, după care se introduc toate la cuptor.

Dureri de spate? Articulații? Genunchi? – Cum poți scăpa de ele sau reduce în intensitate

Așa faci cele mai delicioase chiftele de dovlecei – Rețeta știută de puțini bucătari