in

Știai ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci 3 curmale pe zi?

Știai ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci 3 curmale pe zi? Câte vei consuma acum? Este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume – reduce colesterolul și tensiunea arterială, previne infarctul și accidentul vascular cerebral și are multe alte beneficii.
Curmalele acoperă o gama largă de proprietăți nutriţionale, prin urmare există mulți experți în nutriție și sănătate care susțin că acestea ar fi unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume. De asemenea, se spune că nu există aproape nici o afecțiune pentru care să nu aibă beneficii…

Curmalele sunt o sursă excelentă de fier

Persoanele care suferă de anemie ar trebuie să consume curmale datorită cantităţii foarte mari de fier pe care o conţin 100g de curmale conţin aproape 1g de fier, reprezentând peste 10 % din doza zilnic recomandată. Fierul face parte din hemoglobina celulelor roşii din sânge şi măreşte capacitatea de transport a oxigenului.
Femeile însărcinate şi copiii aflaţi la pubertate au mare nevoie de fier.

Opresc diareea

Curmalele conţin potasiu, prin urmare sunt foarte benefice în oprirea diareei. În plus, ajută la refacerea florei intestinale pentru o recuperare mai rapidă.

Remediu natural pentru constipaţie

Curmalele contribuie la digestia rapidă şi corectă a alimentelor. Puneţi câteva curmale în apă şi lăsaţi-le peste noapte. Acest lucru le va face să-şi elibereze sucul propriu – un laxativ prin excelență.

Reglează greutatea corpului

Datorită cantităţii mari de nutrienţi, curmalele provoacă o senzaţie de saţietate suficient de mare şi vă ajută să pierdeți mai ușor în greutate. Dacă le consumaţi pe stomacul gol, vor promova activitatea intestinelor în timp ce corpul va primi cantitatea necesară de glucide.

Menţin sănătatea inimii

Persoanele cu o inimă sensibilă pot utiliza acest fruct pentru efectele sale benefice. Se pune o mână de curmale cu seminţe în apă și lasă peste noapte, la temperatura camerei. A doua zi dimineaţa, scoateţi seminţele şi curmale din apă. Se pun seminţele şi se adaugă puțină apă într-un blender, se amestecă bine și se consumă această băutură în orice moment al zilei.
De asemenea, curmalele pot reduce tensiunea arterială.
Curmalele sunt unele dintre cele mai potrivite alimente pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Conţin foarte puţin sodiu şi sunt foarte bogate în potasiu. O porţie standard de 5-6 curmale oferă organismului aprox. 80-90 mg de magneziu, un mineral esenţial ce ajută la dilatarea vaselor de sânge.
V-ați întrebat ce efecte poate avea consumul de curmale asupra stării de sănătate? Probabil nu. Curmalele nu sunt foarte populare și de aceea puțină lume cunoaște beneficiile acestor fructe micuțe. Dacă veți mânca în fiecare zi trei curmale veți putea confirma aceste proprietăți:

Curmalele sunt bogate în nutrienți

Primul lucru pe care îl veți observa este că au o mulțime de beneficii nutriționale. Nu veți mai fi nevoit să luați suplimente pentru că aceste fructe conțin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 și magneziu.

Curmalele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv

Curmalele sunt minunate pentru sănătatea intestinală. Dacă vă confruntați cu constipația, balonarea și alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Fibrele pe care le conțin reduc riscul cancerului de colon.

Curmalele, utilizate ca analgezice și antiinflamatoare

Conținând atât de mult magneziu – care este antiinflamator – curmalele ameliorează durerile. Studiile au demonstrat că magneziul conținut reduce inflamația arterială și diminuează riscul de a dezvolta anumite boli de inimă.

Curmale pentru o sarcină ușoară

Un studiu condus la UST a demonstrat beneficiile curmalelor asupra stării de sănătate în timpul sarcinii. La cercetare au participat 69 de femei însărcinate și concluzia a fost că cele care au consumat curmale au avut o naștere mai ușoară. Curmalele sunt de ajutor și în procesul de slăbire de după naștere.

Curmalele reduc tensiunea arterială și riscul de atac cerebral

Magneziul din curmale este un remediu util în cazurile de hipertensiune. Deși multă lume apelează la medicamente, fructele de pe piață sunt mult mai eficiente și nu au efecte secundare. Potasiul are același efect, îmbunătățind totodată funcționarea inimii.
Mai mult decât atât, șapte studii au concluziat că magneziul reduce riscul unui atac cerebral cu până la 10% pentru fiecare 100 mg de magneziu ingerate zilnic.

Curmalele stimulează activitatea cerebrală

Curmalele conțin vitamina B6 care ajută creierul să funcționeze mai bine. Asta înseamnă că veți putea concentra mai bine și vă veți aminti mai bine informațiile asimilate.

3 ingrediente pentru silueta ta: se numește "Băutura Fericiri" și cu siguranță o vei adora

Bicarbonatul de sodiu și uleiul de ricin luptă cu peste 25 de afecțiuni ale organismului