in ,

Ce nu știai despre untura de porc – cât de des vei consuma untură de porc de acum înainte?

Untura este unul dintre cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservată în borcane și poate fi folosită în prepararea diferitelor feluri de mâncare sau chiar prăjituri. Deși toată lumea ar fi tentată să creadă că acest produs este bogat în grăsimi și nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mană cerească la casa omului.

De ce este recomandat să consumi untură de porc?

După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsimi monosaturate, considerate a fi cele mai sănătoase tipuri de grăsimi saturate.

Ce beneficii ne oferă untura de porc?

  • Luptă împotriva insomniei
  • Ajută în caz de constipație
  • Ajută la eliminarea toxinelor și la hidratarea organismului

Informații nutriționale pentru 100 de grame de untură de porc

  • 900 kilocalorii
  • Grăsimi: 100 grame

Ce vitamine și minerale conține untura de porc?

  • Vitamina: tocoferol
  • Minerale: zinc

Ce proprietăți terapeutice are untura de porc?

  • Tratează rănile
  • Este bună pentru hemoroizi
  • Este bună pentru plămâni

Remediu pentru dureri de articulații. Înainte de culcare, se freacă bine articulațiile bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin mașina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se aplică celofan sau hârtie de pergament, se învelește cu un fular sau un batic de lână și se lasă să acționeze peste noapte.
Tulburarea mobilității articulare după traumatisme. Zona afectată se freacă cu 100 g grăsime de porc amestecată cu o lingură de sare, apoi se bandajează cu un strat gros de lână.
Mastită. Pe locul inflamat se aplică o felie subțire de slănină veche, deasupra se pune o bucată de staniol de la o ciocolată sau dintr-un pachet de țigări și se bandajează sau se lipește cu leucoplast.
Eczemă. Se topește slănină nesărată și se răcește la 35 de grade. Se amestecă bine 2 linguri de grăsime topită cu albușuri de la 2 ouă crude, 100 g pastă din fructe de solanum (zârnă, lăsnicior), 3 linguri suc de rostopască. Alifia se lasă la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave de 2 ori pe zi.

Sursă Foto: Caietul cu rețete, caietulcuretete.com

Pancreasul, organ vital – care sunt cele 8 simptome și semne ale unui pancreas bolnav?

Iată rețeta corectă pentru gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservanți