Metabolismul tinde să se lenevească pe măsură ce înaintăm în vârstă. Cu siguranță, nu ne ajută nici faptul că devenim aproape deloc interesați de exercițiul fizic și tindem să nu dăm mare importanță ce, când și în ce cantitate mâncăm.
Astfel, este ca și garantat faptul că grăsimea va începe să se acumuleze pe abdomen, în jurul taliei. Acest tip de grăsime se numește grăsime viscerală și, în afară de faptul că este inestetic, este și periculoasă pentru sănătate.
De ce? Foarte simplu: grăsimea viscerală poate fi un indicator bun pentru obezitate, diabet și / sau boli cardiovasculare.
Probabil că nu vei mai obține rezultate la fel de bune ca acum 15, 20 sau chiar 30 de ani, dar se va vedea o diferență, cu siguranță. Și estetic, dar mai important, în ceea ce privește sănătatea ta!
Nu este niciodată prea târziu să scapi de această grăsime periculoasă de pe abdomen
Este foarte important să nu te dai bătut, chiar dacă nu va exista o diferență notabilă după, să zicem, 2-3 săptămâni.
În afară de mișcare, reducerea porțiilor de mâncare și evitarea mâncatului seara târziu, îți venim în ajutor cu următoarea listă de alimente. Aceste alimente au capacitatea de a te ajuta să scapi mai rapid și mai ușor de grăsimea periculoasă de pe abdomen. Include în dieta ta cât mai multe dintre aceste alimente și vei simți diferența!
Ciuperci
Ciupercile au un conținut scăzut de calorii, fiind și o sursă importantă de proteină vegetală, sursă naturală de vitamina D (a fost demonstrată o legătură directă între deficitul de vitamina D și acumularea grăsimii abdominale).
Ardei iute
Bogat în substanțe nutritive esențiale, vitamine și antioxidanți, ardeiul iute ajută la pierderea kilogramelor în plus și la combaterea bolilor. Toate acestea se datorează conținutului de capsaicină care crește rata de ardere a grăsimilor și suprimă și pofta de mâncare.
Ardei gras
Stresul produce un hormon numit cortizol, care favorizează acumularea de grăsime. Ardeiul gras are capacitatea de a reduce nivelul de stres și, în plus de asta, grație conținutului generos de vitamina C, elimină și grăsimea acumulată.
Avocado
Grație grăsimilor monosaturate pe care le conține, acest fruct ajută la reducerea grăsimii. Mai mult, împiedică distribuția acesteia în jurul abdomenului și taie pofta de mâncare.
Broccoli
Toate legumele de culoarea verde închis, printre care se numără și broccoli, ajută la scăderea grăsimii viscerale și la scăderea grăsimii hepatice. Astfel, ajută și la scăderea riscului de diabet de tip 2.
Fasole neagră
Fasolea neagră este una dintre cele mai bogate surse de fibre solubile, carbohidrați complecși și proteine, toate necesare pentru procesul de pierdere a grăsimii.
Dovleac
Datorită conținutului generos de fibre, dovleacul poate ține foarte bine de foame. Are puține calorii și topește grăsimea de be abdomen.
Mazăre
Mazărea conține fibre, vitamine și minerale, carbohidrați complecși, proteină vegetală. Dă senzația de sațietate, stimulând totodată metabolismul.
Usturoi
În urma unui studiu efectuat pe șoareci, s-a constatat că șoareci cărora li s-a oferit o dietă bogată în grăsimi alături de usturoi, au pierdut considerabil mai multă grăsime stocată în jurul organelor decât șoarecii cărora nu li s-a oferit usturoi.
Hering, ton, somon
Peștele gras conține Omega-3, proteine și colină, astfel putând ajuta la reducerea grăsimii.
Ouă
Gălbenușul de ou, fiind o importantă sursă de colină, reduce indicele de masă corporală prin reducerea nivelului leptinei (hormonul foamei). Mai mult, ouăle se pot lăuda cu faptul că conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali care ajută organismul să ardă caloriile mai repede, înainte să fie transformate și depozitate ca grăsimi.
Brânză dulce de vaci
Conține proteine care dau senzația de sațietate. Are puține calorii.
Alimente fermentate
Varza murată, chefirul, brânzeturile fermentate, oțetul de mere – toate sunt un ajutor excepțional pentru pierderea kilogramelor în plus, lucru care se datorează probioticelor conținute.
Quinoa
Are mai multe proteine decât orice altă cereală, conține și cei 9 aminoacizi esențiali și astfel poate reduce circumferința taliei și trigliceridele serice la persoanele supraponderale.
Grapefruit, lămâi
Citricele au capacitatea de a activa celulele care au rolul de a descompune grăsimea.
Kiwi
Conțin prebiotice și fibre care hrănesc bacteriile bune și astfel se optimizează funcționarea metabolismului.
Kaki
Datorită conținutului de acid ursolic, acest fruct este de ajutor în lupta împotriva grăsimii în exces.Se recomandă consumul cu tot cu coajă.
Scorțișoară
Un pahar cu apă călduță și scorțișoară, băut dimineața pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de micul dejun, este un adjuvant popular în mai toate dietele. În afară de această utilizare, scorțișoara se poate presăra și peste mere coapte, de exemplu, sau se poate adăuga în cafea sau lapte, în porția de cereale cu lapte, în limonade, în miere etc.
Turmeric
Turmericul este un condiment intens folosit în bucătăria indiană. Are un rol important în procesul de reducere a grăsimii depozitate.
Iată și alte alimente capabile să ajute în reducerea grăsimii viscerale:
- Zmeură, mure, rodie
- Cireșe, afine, struguri roșii
- Mere, nuci, iaurt natural
- Ovăz, orz, năut, soia
- Semințe de floarea soarelui, semințe de chia