De regulă, merele se recomandă în caz de anemie, anxietate și pentru a crește imunitatea. În acest articol vorbim despre întreaga gamă de beneficii ale merelor.
Merele previn bolile de inimă
Datorită conținutului de fibre, merele pot reduce colesterolul. Acumularea de colesterol duce la înfundarea arterelor și la probleme cardiace. Pe de altă parte, antioxidanții din mere au rolul de a proteja sistemul cardiovascular, împiedicând acumularea grăsimii pe pereții arterelor.
Merele reduc riscul apariției diabetului
Mâncând un măr pe zi, scade predispoziția de diabet. Pectina, o fibră din măr, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge iar acest lucru se datorează capacității acestei fibre de a elibera zaharurile și metalele grele precum plumbul și mercurul.
Merele au proprietăți anticancerigene
Datorită conținutului generos de quercetină și catechine, merele pot suprima moleculele de radicali liberi care deseori cauzează formarea celulelor canceroase. Compușii din coaja de mere pot juca un rol crucial în prevenirea cancerului de colon, sân și ficat. Potrivit medicului Odile Fernandez care a învins problemele oncologice, „un măr roșu otrăvește nu numai pe Albă ca Zăpada, ci și cancerul.”.
Merele îmbunătățesc sănătatea creierului
Quercetina, o substanță puternică găsită în coaja de mere, are proprietăți antioxidante și este chiar mai puternică decât vitamina C. Protejează celulele creierului de daune. Un măr pe zi ajută la menținerea unei memorii bune și la prevenirea diverselor probleme neurologice.
Merele curăță dinții
Merele sunt precum o perie naturală: carnea densă a fructului ajută la curățarea smalțului și a acizilor conținuți în el, astfel elimându-se bacteriile cauzatoare de carii dentare.
Merele nu pot curăța perfect gura dar sunt utile în situații de urgență când nu avem la îndemână pastă și periuță de dinți.
Merele normalizează glanda tiroidă
Merele conțin suficient iod pentru a normaliza glanda tiroidă. Astfel, se recomandă un măr pe zi pentru a reduce deficitul de iod.
Merele întăresc nervii
Merele conțin substanțe benefice și pentru celulele nervoase: vitamina B, fosfor, acid glutamic. Toate acestea ajută creierul să facă față depresiei, apatiei și oboselii cronice.
Merele mențin tinerețea
Datorită conținutului de vitamina C, merele se pot numi adevărate „produse anti-îmbătrânire” pentru că ajută la menținerea tinereții pielii și la menținerea tonusului acesteia. Mai mult, pectinele din mere ajută și ele la o mai bună producție de colagen.
Merele ajută la slăbit
Nu degeaba cele mai multe diete se bazează pe mere: au un conținut ridicat de apă și de fibre și ajută la slăbit. De asemenea, au și o abilitate de a tăia foamea, au puține calorii și un conținut ridicat și valoros de oligoelemente și vitamine.
Merele întăresc mușchii
Merele ajută la creșterea masei musculare și reprezintă una dintre cele mai bune modalități de prevenire a atrofiei musculare, o boală pentru care însă nu s-a găsit remediu.