A venit toamna si toate gospodinele se pregatesc sa puna legume la murat. Ce trebuie sa stiti este ca varza trebuie sa fie alba cu foi subtiri si foarte bine coapta.

Saramura este formata la fiecare 10 litri de apa cate 500 grame de sare potrivita pentru muraturi. In butoi este recomandat sa adaugi 3-4 lemne mici de brad si peste ele sa adaugati condimentele necesare precum cimbru, piper si marar uscat.

Se spala si se curata morcovii, telina se taie felii si se adauga impreuna cu hreanul in butoi. Unele persoane mai adauga si sfecla rosie pentru a capata o culoare roz a verzei.

Toate verzele se vor aia dreps de la cotor si se pune in mijlocul ei putina sare. Verzele se aseaza in butoi doar cu cotorul in sus si se apasa foarte bine. Dupa care se pune un gratar de lemn deasupra si se lasa timp de 2 zile.

In aceasta perioada ai timp necesar sa prepari saramura din apa si sare. Dupa ce au trecut cele 2 zile poti adauga saramura in butoiul cu varza si fixezi gratarul din lemn si pui capacul.

In zilele ce urmeaza trebuie sa cureti butoiul de spuma si apoi sa scoti gratarul de lemn. Varza dupa cateva saptamani este gata sa fie pregatita in alimente bune precum sarmale.

Sursa: andreiturcu.info

loading...


x
Da-mi un "Like"